Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μικρά... διαμαντάκια!

Το διαδίκτυο, μέσα σε όλην την βρόμα και τη σαβούρα, κρύβει και μικρά, πολύτιμα διαμαντάκια. Τέτοια είναι μικρά, ταπεινά blogs που ο βασικός στόχος είναι η ελεύθερη έκφραση και όχι η δημοσιότητα. Σας έχω δύο πολύ καλές προτάσεις για νεανική και εναλλακτική πληροφόρηση!

Η μικρή αυτή κουκκιδίτσα του απέραντου διαδικτυακού χάρτη απευθύνεται σε μαθητές απ' όλην την Ελλάδα, ή ακόμα κι απ' όλον τον κόσμο. Διευθύνεται από δύο φιλόλογους και από μία ομάδα νέων και άπειρων συντακτών αποτελούμενη από 12 συντάκτες, όλοι από το ίδιο σχολείο. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, πρόκειται για ένα σχολικό blog, με ιδιαίτερη απήχηση ανάμεσα στους μαθητές  του σχολείου. Παρ' όλα αυτά, οι αναρτήσεις και η θεματολογία δεν απευθύνεται απαραίτητα σε μαθητές, αλλά και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Οι συντάκτες από του χρόνου θα αλλάξουν, καθώς πρόκειται για σχολικό πρόγραμμα της τρίτης Γυμνασίου, άρα τα παιδιά αποχωρούν και αναλαμβάνουν   διάδοχοι.


Η φιλοσοφία του blog είναι η θεματολογία να αφορά όλους, και ανάλογα με τα γούστα, αλλά και με βάση τη διάθεση. Τα θέματα είναι πάρα πολλά. Μπορείτε να διαβάσετε για μουσική, θέατρο - κινηματογράφο, μαγειρική, βιβλιοπαρουσιάσεις, ανέκδοτα, αθλητισμό, αστρολογία, άρθρα για την επικαιρότητα και άλλα πολλά, καθώς για για σχολικές εργασίες, θέματα για τη σχολική βία, καθώς και ρεπορτάζ για τα νέα του σχολείου. Αξιοσημείωτη είναι η πινακοθήκη με τίτλο "στιγμιότυπα και όχι μόνο" η οποία είναι γεμάτη με εικόνες και φωτογραφίες που μας τραβούν την προσοχή, μας προβληματίζουν και θέλουμε να τις μοιραστούμε με δικούς μας ανθρώπους.

Η συντακτική ομάδα διαθέτει σελίδα στο facebook και στο twitter, καθώς και κανάλι στο youtube, όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα βίντεο που κατά καιρούς αναρτήθηκαν.

facebook: Βγάζω Γλώσσα Blog
twitter: Βγάζω Γλώσσα Blog






Άλλο ένα διαμαντάκι του διαδικτύου είναι ένα μικρό, ήσυχο blog που μόνο ήσυχο δεν είναι. Η διαχειρίστρια, επηρεαζόμενη από κοινωνικές μεταβολές, σκέψεις και προβληματισμούς που της δημιουργούνται και θέματα που την απασχολούν, εκφράζει την άποψή της και τις σκέψεις της μέσα από το πληκτρολόγιο. Οι αντιρρήσεις της, το νεύρο και η ενεργητικότητά της γίνονται λέξεις, μεταδίδοντάς σου ακριβώς αυτήν την δυναμικότητα. Χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία, το "Words are black", με αφηρημένο μέσο και με ιδιαίτερο λογοτεχνικό και φιλοσοφικό στυλ, είναι μια πολύ καλή συντροφιά για κάθε στιγμή. Τα λόγια είναι περιττά για μια τέτοια μεγάλη προσπάθεια έκφρασης συναισθημάτων και έκρηξης ενέργειας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το απολαύσουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου